Soorten autoschades in Nederland

2016-02-03

Het aantal autoschades per jaar in Nederland is meer dan een miljoen en het komt er in grote lijnen op neer dat de Nederlandse autobestuurder eens in de 5 jaar een schade heeft.

Heel veel van deze schades zijn de schades aan de voor- of achterbumper, immers de meeste rijbewegingen zijn voor- en achteruit. De meeste schades zijn eenzijdige schades; men rijdt vaak tegen een vast object als men wil gaan parkeren. De meeste van deze schades zitten dan weer aan de rechterkant van de auto omdat deze hoek het verste van de bestuurder verwijderd is en de kans op een inschattingsfout wat betreft de overgebleven ruimte moeilijker is.

Het blijkt dat men bij het inparkeren de meeste kans op een schade heeft. Geadviseerd wordt om achteruit in te parkeren omdat de draaicirkel dan kleiner is en dat je dan niet telkens heen en weer moet rijden om te auto recht te zetten. Leer dus goed achteruit inparkeren, dat kan onnodige kosten voorkomen!

Krasschade

Krasschades zijn over het algemeen de kleinste schades en deze kunnen op een vrij voordelige manier gerepareerd worden. Ook kan een schade anders via de methode Spotrepair worden gerepareerd. Spotrepair is het plaatselijk bijspuiten van kleine schades zoals krassen van takken of autosleutels.

Meer over krasschade

Blikschade

Blikschade komst het meeste voor. Een gedeelte van deze schades is slecht te maken op een eenvoudige manier. Ongeveer bij de helft van deze schades moeten er onderdelen vervangen worden en zullen deze onderdelen ook in de juiste kleur gespoten moeten worden. Ook worden deze reparaties vermeld in het schaderegister en in dit register staan alle schades die via de verzekeringsmaatschappij of deze auto geclaimd zijn.

Meer over blikschade

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd even contact met ons opnemen via social media, telefoon, of onderstaand formulier. Wij zullen uw vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Over ons

Verzekeraars werken nog altijd met het papieren aanrijdingsformulier dat handmatig wordt uitgelezen en behandeld. Tegenwoordig kan alles digitaal en via apps; nu dus ook het melden van een autoschade! De SchadeApp is een uitgebreide en snelle app die een autoschadeformulier kan sturen naar alle verzekeraars.

Doelstelling: het digitaliseren van het thans in gebruik zijnde papieren autoschadeformulier door middel van mobiele en andere online applicaties, waardoor de schademelding sneller en efficiënter door alle betrokken partijen kan worden afgewikkeld.

Logo

Autoschadeformulier
Postbus 84033
3009 CA Rotterdam

Met de SchadeApp altijd een schadeformulier bij de hand

De SchadeApp heeft een klantscore van 9,6